shakend bericht
Door: MacFleurie
Blijf op de hoogte en volg Fleur
29 November 2007 | Suriname, Paramaribo
Hier gaat alles goed met mij in Suri!
Momenteel is het erg druk op mijn werk, aangezien we 3 december met het Internationaal Documentaire Festival starten. De dag dat ik kwam is er een collega vertrokkken, diens taken ik praktisch allemaal in een x moest overnemen. Tijd voor uitleg etc was er praktisch niet, maar dat vond ik juist leuk, lekker zelf dingen uitvogelen.Het gedeelte waar ik me mee bezig hou is het educatiegedeelte. Voor de 5e en 6e klassers hebben we een mooie documentaire geselecteerd die ze gratis mogen zien in het Thalia Theater. Bovendien krijgen de leerlingen lesmateriaal, zodat de docenten dieper op het medium documentaire en het onderwerp van de film -omgaan met het milieu- in kunnen gaan. Kortom een mooi, leerzaam, maar vooral leuk programma. Het mooie hier in Suriname is dat de kinderen lang niet zo verwend zijn als in Nederland. Kinderen krijgen vaak les uit lesboeken van dertig jaar oud en hebben amper schriftjes om in te schrijven. Laat staan dat er geld is voor buitenschoolse activiteiten. Het is dan ook zo ontzettend mooi om te horen hoe blij leraren en leraressen horen dat hun school geselecteerd is om mee te mogen doen aan het educatieprogramma. Ze zijn zo dankbaar voor dit uitje, geweldig!
Zo ik ben net naar buiten gerend, want terwijl ik dit zat te typen was er een aardbeving!!!!!! Een kleintje maar, maar toch, de grond was hier goed aan het shaken.
Maargoed, er wordt hier geroepen dat het Bouterse was die het hele land in rep en roer zet, haha. Het is hier wat dat betreft best spannend.Gisteren was er chaos bij de benzine stations. Geruchten gingen dat ze gingen staken, waardoor werkelijk iedereen besloot te gaan tanken, wat voor lange rijen bij de bezinepompen zorgde. Chaos.
Ik heb toch het gevoel dat iedereen een beetje angstig wordt nu het proces gaat beginnen. Dreiging van aanslagen. Het woord decembermoorden wordt hier niet meer hardop uitgesproken, tenminste onder de Surinaamse bevolking.
Leuk is dat ik er nu middenin zit, aangezien de NOS ook geregeld bij ons op het kantoor over de vloer komt.
Maargoed, ik wil er ook niet al te veel over kwijt.
voor de rest is alles hier leuk. Zondag was het Onafhankelijkheidsdag, werkelijk geweldig! Een feest naar mn hart! Bandjes, reggae muziek, dansende kinderen, bootie-shakende vrouwen, heerlijke borgoe (lokale rum) met ijs en siroop, lekkere loempiaatjes...mmmmm een heerlijke dag.
Nog iets leuks: ik ben verhuisd! Zit nu in het centrum in een lief klein appartementje samen met Jelske, munne broabantse home-girl. Dikke fun, we hebben zelf een dansvloer. Binnenkort een house-warming :p
Nou ik ga snel weer wat schrijven, maar nu laat ik het hier even bij.
liefs,
fleurie
29 November 2007 - 19:51
Safatuman:
ik beefde met je mee, omdat ik je net op de msn had
Het gaat goed met je en dat geeft mij een goed gevoel.
Zie je 30 decamber
30 November 2007 - 10:09
Roos:
shake it baby !!!! Was wel effe schrikken zeker. Misschien was Bouterse een "bruine trui aan het breien".
Laat jezelf maar niet teveel uit over politieke zaken...das misschien wel een donkere of duistere kant, hahaha.
Leuk dat je een echte Braobaantse als homey hebt.
Have fun girl!!!!!
Liefs Roos -
30 November 2007 - 16:53
Marloes:
Hey lief, goed om te lezen dat het goed gaat. Bedankt voor je berichtje, echt heel lief! Ik denk aan je en zie dat je je vermaakt. Super! Neem vanavond een rum met ijs en siroop op jou!
Cheers darling! x -
30 November 2007 - 18:05
Jeroen:
Ha barbitch second! Ik ben je niet vergeten hoor, maar ik krijg je berichten niet binnen, of je moet dat ook zo willen, je zegt het maar!
Maar heel goed om te horen dat het je goed gaat en dat je weer volop aan het genieten bent. Feest er vrolijk op los, dat doen wij hier ook.
Dike kus, Jeroen -
03 December 2007 - 15:59
Frank:
Hee Fleur...
Tijdje niet gesproken en nu begrijp ik waarom! Haha goed bezig Mallorca en nu Suriname! Veel plezier nog daar, succes met de stage en tot een keer in Utrecht!
Je ex-flatmate!